Üniversite Adayı olup 2008'deÖSS veSBS' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren ÖSS Haber Bültenimdir; Yazan;www.kemalturkeli.com, www.atakoygazete.com.tr ÖSS Rehberlik köşesi yazarı Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli(0536.5118400)
Yazı Boyutu
Sayfayı Yazdır
Bu Sayfadan Arkadaşını Haberdar Et
Bigisayarına indir
PDF olarak görüntüle
Sol Sütun
Sağ Sütun
Üniversite Adayı olup 2008'de ÖSS' ye girecek öğrencilere (Mezun veya Lise son sınıf) yararlı pratik bilgiler içeren ÖSS Haber Bültenimdir; Yazan; www.atakoygazete.com.tr Rehberlik köşesi yazarı Kemal Türkeli(0536.5118400)
ALS
Soru 1 :  
2008-ALS(TSK  Askeri L. ile Bando Astsb. Haz. Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı) başvuruları ne zaman yapılabilecek? Sınav ne zaman yapılacak?
Cevap 1 :

2008- ALS sınavı(ÖSYM; www.osym.gov.tr)  27.04.2008 tarihinde yapılacaktır.11 Şubat 2008-29 Şubat 2008 tarihleri arasında başvurunuzu yapmalısınız. Yaklaşık 66487 öğrencinin katıldığı sınava Anadolu Lisesi kazanmak isteyen OKS  adayı tüm erkek öğrencilere bu   sınava girmelerini öneririm. Adaylar  genel bir sınav denemesi yaşayarak kazanamasalar bile en azından eksikliklerini seçici bir sınavda görmüş olacaklar.

Soru 2:

Bakırköy ilçesinde İlköğretim ve Lisede okuyan öğrencilerin velileriyiz. Matematik, Fizik gibi derslerinden okullarında öğrencilerimize sınavlarda sorulmuş (  klasik Yazılı Matematik, Geometri, Fizik  sınavı gibi)  Yazılı sınav sorularının sınavdan sonra öğrencilerimizin okullarında  panoda asılmasını istiyoruz. Sınav sorularının  açıklamasında  bilemediğimiz bir sakınca varsa öğrencimizin şu konudan şu kavramı veya formülü bilemediği eksikliğini giderebilmesi için  gereken geri bildirim bilgisinin notla birlikte yazılı olarak öğrencimize verilmesini rica ediyoruz. Mümkünse yazılı sınavda sorulmuş soruların açıklamalı çözümlerinin ve ne yazıldığında kaç puan verilmekte olduğu  bilgisinin de  panoda asılarak(okul veya Bakırköy ilçe Milli egitimin sitesinde de yayınlanabilirse iyi olur) duyurulmasını böylece öğrencimizin eksikliğini giderecek şekilde yönlendirilerek bilgilenmesine yardımcı olunmasını istiyoruz. Liselere giriş ve Üniversitelere giriş sınavları Test tipi olduğu için  öğrencilerimizin klasik yazılı sınav perforamansları sürekli  gerilemektedir. Ayrıca Lise veya İlköğretimde Dersteki başarısı   Diploma notu olarak  ÖSS veya OKS, SBS gibi puanına  eklendiğinden öğrencimizin okuldaki ders başarı  notunun olabildiğince yüksek olmasını da çok önemsemekteyiz. Bu konuda etkili sonuç alabilmek için nereye başvurmamızı önerirsiniz?

Cevap 2:

Bakırköy İlçe Milli Egitim Müdürü Sayın Hüseyin Özcan (5830412,5707347, Santral:5717111,5830681, www.bakirkoy-meb.gov.tr)la durumu gerek yüz yüze gerek e-mail ile gerek telefon ile  zaman zaman görüştüm. Sayın Müdür Soruların sınav bittikten sonra açıklanmasından yana ama pratikte şikayetler sürüyor bir gelişme duyamadım uzun süredir bu konuda , sonuçta kolay kolay alışkanlıklar  değiştirilemiyor.  Sayın Hüseyin Özcanın bu konudaki olumlu görüşünü ve benim bu konudaki düşüncelerimi içeren ayrıntılı yazımı [email protected]’a e-mail adresinizi yazarsanız ayrıntılı  okurlarıma ücretsiz olarak göndereceğim. Lise Diploma notu en yüksek olan Lise 1.si’ne ÖSS’de ek olarak 80 puan  OKSde ise 50 puan kazandırmaktadır. Bu puanın fırsat eşitliği içinde alınabilmesi için sınav soruları açıklanmalı ve örneğin aynı Lisede Tüm Lise 2.sınıflara aynı gün Matematik dersinden yazılı sınav yapılmalıdır ki diploma notları gerçekçi bir düzey sıralamsını ı yansıtabiliyor olsun.

İLKÖĞRETİM
Soru 3:

İlköğretim 7.sınıfta okuyan 2008’de ilk kez SBS’ye girecek öğrencilerin velileriyiz. Hem yıl içinde  okul başarısına hem de Haziranda girecekleri SBS sınavında Matematik ve diğer derslerde performanslarını artırabilecekleri  hangi yayınevinin kitap veya dergilerini önerirsiniz? SBS puan hesaplama formülünde netler hangi katsayılarla yaklaşık çarpılacak? SBS ile ilgili bilgileri özetlerseniz biz velileri bilgilendirmiş olursunuz.

Cevap 3:

Buhan Yayınevinin yeni çıkardığı Ahmet Buhan 7.sınıf Matematik Etkinlikleri kitabını öncelikle öneririm. www.buhanyayincilik.com.tr sitesinden kitabı tanıtan yazıyı okuyunuz. Matematik Etkinlikleri kitabı 576 sayfa olup her düzeydeki öğrenci kendine göre bir başlangıç düzeyi seçip eksikliklerini giderebilir. 7.sınıf  Buhan Yayınevinin TÜM DERSLER Etkinlikleri (719 sayfa)Temel Hazırlığınızı eksiksiz güçlendirecek olup SBS’de sorulabilecek tüm soruların konularını içermektedir. [email protected] adresime adresinizi yazarsanız yerimin azlığından yazamadığım  SBS ile ilgili önemli bilgileri diğer önerilerimi adresinize ücretsiz  göndereceğim. 9 Sayılık SBS UGUR Dergileri ekleriyle okul notlarınızı artırırken Haziranda SBS puanınızı da  yükseltecektir. UGUR SBS,OKS,ÖSS Dergileri için ayrıntılı bilgiyewww.ugurdergisi.com.tr sitesinden veya 212.6605841’den erişebilirsiniz. Bilal DENGE’nin yazdığı  TÜRKÇE Dil Bilgisi Konu Anlatımlı Harika Test kitaplarını MERCEK Yayınevi(212.5123754) yayınladı.

SBS
Soru 4:

8 Haziran 2008 OKS sınavı ile gözde bir Anadolu Lisesi kazanmak isteyen öğrencilerin velileriyiz. OKS ile ilgili önemli bilgileri ve öğrencilerimizin öncelikle neleri çalışması gerektiğini anlatırsanız memnun oluruz.

Cevap 4:

Son Hazırlık Yayınları tarafından yayınlanan Orhan Uğurluay yönetiminde yayınlanan 1998-2007 OKS’de sorulmuş  Test sorularını konularına göre gruplandırıp Açıklamalı çözen öğrencinin kendini denemesi için de Fen Liseleri Özel Liselerde sorulmuş sorulardan 25er soruluk 10’ar Test denemesi veren kitabı çalışmalarını öneririm.Yayınevinin  www.okulevde.com sitesini de  inceleyiniz.  [email protected] adresime adresinizi yazarsanız yerimin azlığından yazamadığım  OKS ile ilgili önemli bilgileri önerilerimi adresinize ücretsiz  göndereceğim. UGUR OKS kazandıran TEST Dergilerinden çalışmanızı öneririm. UGUR OKS  18 sayı ve zengin eklerle sınava eksiksiz hazırlamayı amaçlıyor. Abone koşullarınıwww.ugurdergisi.com.tr den veya 212.6605841’den öğrenebilirsiniz.

Evinizde bire-bir özel 2009 ÖSS veya SBS Adaylarına Türkçe veya İngilizce ders veririm.Okul derslerine TAKVİYE ile notunuzu yükseltirim.Öğretmen; 0532.5666474
 
ÖSS
Soru 5:

Bilgisayar  Mühendisliği eğitimi programlarına  2007’de İstanbuldaki bazı  Üniversitelerin Mühendislik Fakültelerine kaçar öğrenci alındı, kazananlar içindeki  en düşük (Minimum) puanlı sonuncu öğrencinin puanı kaçtı? Bilgisayar Mühendisliğini toplam kaç öğrenci kazandı?  ÖSS Test sınavlarında sorulmuş soruları  yıl yıl veya konu konu düzenleyerek Açıklamalı çözen hangi kitapları önerirsiniz?

Cevap 5:

1986-2007 yılları arasında sorulan Matematik-1 veya Matematik 2 de sorulabilecek gerçek sınavda sorulmuş Test soruları Son Hazırlık Yayınları Orhan Uğurluay yönetiminde konularına göre gruplandırılarak Açıklamalı çözümleri verilmiştir. Son Hazırlık Yayınlarının 1986-2007 Fen Bilimleri-1 TEST  sorularını Konularına göre gruplandırarak Orhan Uğurluay yönetiminde Açıklamalı çözümünü veren Test  kitabını çalışmanızı öneririm.  2007’de BOĞAZİÇİ Üniversitesinin  Bilgisayar  Mühendisliğini kazanan sonuncu 52. öğrencinin SAY-2 puanı 368,903(en yüksek puan 377,383) oldu . İTÜ’nün 82. kazananın 362,249 idi. Marmara Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliğini 41.sırada kazananın puanı 352,117  idi. Yıldız TÜ’ni 72.sıradakinin puanı 351,625 oldu. Özel KOÇ Üniversitesini 33. sırada kazanan sonuncunun  puanı 311,017 oldu. Özel İst. KÜLTÜR Üniversitesini kazanan 80.öğrencinin puanı 253,626(1.nin puanı 305,116) oldu. Bu yıl ÖSS ile Bilgisayar Mühendisliğini toplam 2997 aday kazandı. 9,10 veya 11. sınıf öğrencilerine UGUR ÖSS Dergilerinden çalışarak hem Lise Diploma notlarını artırmalarını hem de ÖSS TEST soru sistemine göre konuları öğrenmelerini tavsiye ederim. 10.sınıf konularını okul başarısı+ÖSS sınavı için eksiksiz öğrenmek isteyenlere  UĞUR Yayınlarının yeni çıkardığı Matematik Geometri(363 sayfa), BİYOLOJİ(147 sayfa) ve KİMYA  Konu anlatımlı TEST kitaplarından çalışmalarını öneririm. 2008 ÖSS Adayları için  Özgül Yayınevinin yayınladığı ÖSS’de sorulmuş Matematik TEST sorularını konularına göre gruplandırıp Açıklamalı çözen Konularına göre MATEMATİK(1+2),  FİZİK(1+2) , TÜRKÇE, KİMYA, BİYOLOJİ TEST(1+2) Soruları +Açıklamalı Çözümleri kitaplarından veya ortak 120 Test sorusu dışında kalan  örneğin 60 Matematik-2(30) ve Fen bilimleri-2(30 soru) de sorulabilecek geçmişte ÖSS’de sorulmuş Test sorularını yıllara göre verip Açıklamalı çözen kitaplarından da yararlanınız. Kazanmak istediğiniz bölümün formülüne  uygun olan kitaplardan  yararlanmanızı  öneririm. Özgül Yayınevinin 2007-1996 yıllarında sorulmuş Tüm ÖSS Sorularını  ve Çözümlerini içeren Test  kitabında ise ÖSS soruları  yıl yıl  orjinal düzeninde verilmiş  olup  Açıklamalı çözümlerini  de bulabilirsiniz. Üniversite Hazırlıkta önereceğim çok yararlı bir dergi UĞUR ÖSS Dergi+Kitap  aboneliği seçeneğidir. Ugur Dergi veya Test yayınları ile ilgili ayrıntılı bilgiyi  www.uguryayincilik.com.tr  den öğrenebilir veya 212.6605841 telefondan kitapların içeriği ile ayrıntılı bilgiyi öğrenebilirsiniz. UĞUR  konu anlatımlı, Soru Bankası veya  Deneme Sınavları kitaplarından da eksikliğinizi giderecek şekilde yararlanmalısınız. ÖSS’ye hazırlanırken Matematik 2 için  %100 ÖSS Matematik 2 soru Bankası ( www.guvender.com.tr  ,  584 sayfa, 22 adet 21 soruluk Mat-2 standardı deneme Testi  içerir) kitabını da inceleyiniz.

Soru 6:

2008 SBS, OKS veya ÖSS Adaylarının velileriyiz.Adayların genel bir sınav denemesi yaşayabilmeleri için Öz-De-Bir Deneme sınavlarına girmelerini istiyoruz? Bu yıl hangi tarihlerde deneme sınavları yapılacak? Başvurumuzu hangi dersaneye yapabiliriz?

Cevap 6:

2008 ÖZ-DE-BİR(www.ozdebir.org.tr) Deneme sınavlarını siteden öğrenerek üyesi bir dershanede kaydınızı yaptırınız. Başvuruyu size en yakın Öz-De-Bir(Özel Dersaneler Birliği Derneği).üyesi FBM 212.6604644 ne yapınız.

 

        ÖSS veya SBS  ile ilgili sorularınızı,sınava hazırlık sürecinizde  çalışmanız için Test  Kitapları, Dergi veya ders çalışma proğramı tavsiyelerimi  Rehber Öğretmeninize E-mail yollayarak veya MSN ile  anında yazışarak  [email protected]  adresine  gönderebilirsiniz.

     Matematik Öğretmeni Kemal Türkeli Evinizde uygun fiyata ÖSS  veya SBS   Adaylarına Özel bire-bir ders vererek  Matematik, Geometri, Fizik, Analitik Geometri derslerinin Test sorularını  Pratik çözme metodunu  veya öğrenemediğiniz eksik konularınızı  bire-bir kolayca öğretir TEST sınavınızı kazandırır. Ataköy Gazetesindeki(www.atakoygazete.com.tr)  ÖSS,SBS Adaylarına  REHBERLİK Köşesi Yazısını+ Arşivdeki yazılarını da ücretsiz okuyunuz. Ocak   2009  Tel:212.4423040  Cep; 0536.5118400

 MSN+ e:mail ; [email protected]www.kemalturkeli.com
Yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa bu yol sizi bir yere ulaştırmaz.
Bernard Shaw